Nieuws
0

Veel meer nieuwe studenten bij de tu’s

Mischa Brendel

Nu ook de definitieve inschrijvings­cijfers binnen zijn, blijkt dat alle tu’s in het huidige academisch jaar veel meer nieuwe studenten mochten verwelkomen dan vorig jaar, met de grootste groei voor de TU Eindhoven (17%).

Technisch Weekblad deed een rondgang bij de drie tu’s om te zien of de veel hogere voorinschrijvingen ook in de definitieve cijfers tot uitdrukking zou komen. Dat bleek niet helemaal het geval, maar met alle drie een groei van minstens 10 % hebben de tu’s niks te klagen.

De vooraanmeldingen bij de Universiteit Twente lagen maar liefst 17 % hoger dan die van het jaar ervoor. Met name de techniekopleidingen deden het met een stijging van 25 % erg goed. Bij de definitieve aanmeldingen ligt de groei echter een stuk lager, al mag deze met bijna 10 % nog altijd behoorlijk worden genoemd. De grootste uitschieter aan de UT is technische bedrijfskunde, dat een stijging van 109 % laat zien. In absolute aantallen is werktuigbouwkunde met 21 meer aanmeldingen de grootste stijger van de technische opleidingen.

De TU Eindhoven kon rekenen op 17 % meer inschrijvingen, waarvan medische wetenschappen en technologie met 92 % de snelste groeier is. Omdat de TU/e de cijfers splitst in mannelijke en vrouwelijke aanmeldingen, valt op dat zich bij één studierichting meer vrouwen dan mannen hebben aangemeld: medische wetenschappen en technologie.

De TU Delft mocht in totaal 13 % meer studenten dan in 2012 verwelkomen. Hierbij groeide technische wiskunde met 51 % het snelste. Bouwkunde en technische bestuurskunde moesten echter inleveren: respectievelijk 13 % en 6 %.

In het absolute aantal inschrijvingen van eerstejaars studenten is de TU Delft met 3.573 aanmeldingen nog steeds de grootste universiteit, gevolgd door de Universiteit Twente met 1.960 aanmeldingen. De TU Eindhoven komt met 1.607 aanmeldingen op de derde plek van de tu’s. Hiermee zijn in 2013 in totaal 7.140 eerstejaars studenten gestart met een opleiding aan een tu, ten opzichte van 6.308 vorig jaar. Dit betekent dat zich dit jaar ruim 13 % meer studenten aan een tu hebben aangemeld.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×