Nieuws
0

Verwarmende inspiratie

Benno Boeters

Van het totale energieverbruik in Nederland gaat 40 % op aan warmte; veel meer dan we verbruiken voor elektriciteitsopwekking (24 %).

Stichting Warmtenetwerk spant zich in om duurzame warmte te bevorderen en brengt onder meer eens per kwartaal het Warmtenetwerk Magazine uit.

De wintereditie van het blad presenteert voorbeelden van warmtenetprojecten in Nederland en omringende landen, waarvan een aantal zijn gebaseerd op geothermie. Zoals het ECW-netwerk in Middenmeer (Noord-Holland), waar tuinbouwbedrijven de kassen verwarmen op aardwarmte. ‘Aardgashoofdstad’ Groningen heeft een project voor diepe aardwarmtewinning op stapel staan.

Het tijdschrift bericht ook over de ‘naar een stad zonder aardgas’-strategie van Amsterdam, die de gemeenteraad afgelopen december aannam. De hoofdstad wil niet alleen nieuwbouw-, maar ook bestaande huizen aansluiten op een netwerk voor duurzame warmte. Er is zelfs een ontwerp voor een warmtenet voor de hele regio, die restwarmte van Tata Steel, datacenters en Nuon, en energie uit geothermische bronnen benut. Warmtenetwerk Magazine wordt gratis verspreid.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×