Nieuws
0

Virtueel uitje met Oculus Rift

Mischa Brendel

Je kon er natuurlijk op wachten: een locatie waar je terecht kunt om jezelf onder te dompelen in de wereld van virtual reality, zonder hier zelf een bril of andere apparatuur voor aan te hoeven schaffen.

Sinds 1 juli kan dat bij The VR Room in Utrecht, waar je de vr-bril Oculus Rift op krijgt en volgens de bedenkers wordt losgelaten in een ‘virtuele dimensie’.

Bezoekers hebben de keuze uit het bekijken van films of het spelen van games. Afhankelijk van het pakket dat ze kiezen, bepalen ze hoe lang ze zich in de virtuele werelden begeven.

Liefhebbers van snelheid kunnen met de game Project Cars hun lol op door ongeremd door een stad te scheuren in snelle bolides. Een andere game is Dreadhalls, waarbij de spelers rondlopen door kerkers en hierin moeten zien te overleven. Een van de films die bezoekers kunnen kijken is Dryft, die je een zeer fraai gevormde wereld voorschotelt.

De virtuele wereld verkennen kan alleen of samen, wederom afhankelijk van het gekozen pakket. Deze pakketten zijn wel aan de prijzige kant: de goedkoopste va­riant van € 19 biedt enkel de mogelijkheid om alleen te spelen/kijken voor een periode van 10 minuten. De duurste variant kost € 59 per persoon en geeft toegang tot vier 10-minutensessies die je eventueel samen kunt beleven.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×