Nieuws
0

Weekend vol wetenschap

Hilde de Laat

Op 7 en 8 oktober vindt het jaarlijkse Weekend van de Wetenschap weer plaats. Kijk achter de schermen bij 250 bedrijven, instituten, universiteiten en onderzoeksinstellingen.

Bezoek bijvoorbeeld DIFFER op de campus in Eindhoven, en bekijk hoe zij de zon nabouwen op aarde. Of leer het werk van een forensisch arts kennen bij de GGD in Amsterdam. Neem in Amsterdam ook meteen een kijkje bij het planetarium in Artis, dat net als Micropia dat weekend gratis toegankelijk is. Verbaas je bij ESA-ESTEC in Noordwijk over technologieën die vanuit de ruimtevaart een toepassing hebben gekregen op aarde (aanmelding verplicht), of grijp je kans en ontdek het depot van wetenschapsmuseum NEMO.

Voor de nachtbrakers is er de Nacht van de Wetenschap op vrijdagavond 6 oktober. In de centrale bibliotheken van Utrecht en Den Haag ga je samen op muzikale reis door de wetenschap. Ambassadeur Erik Scherder legt uit wat muziek doet met je brein. Of kom luisteren naar Rick Scholte, die hinderlijk geluid zichtbaar maakt met een camera.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×