Nieuws

Wereldhavendagen begin september

Wereldhavendagen begin september

De Wereldhavendagen in Rotterdam trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 46e editie staat gepland voor 1, 2 en 3 september 2023. Bij de talloze kadeactiviteiten, shows op het water en excursies in het havengebied en de stad ontdekken jong en oud waarom de Rotterdamse haven zo’n dynamische, slimme en veilige plek is, waar hard gewerkt wordt aan de innovatieve oplossingen voor een duurzame, leefbare toekomst.

Bovendien bloeit de haven op met een overvloed aan boeiende activiteiten die speciaal zijn ontworpen om jongeren en zij-instromers te betrekken en te inspireren. Deze initiatieven vormen een waardevolle gelegenheid voor nieuwsgierige geesten om zich grondig te informeren over de schijnbaar eindeloze carrièremogelijkheden die de haven te bieden heeft.

Innovatieve bedrijven

Dat er ruimte is voor innovatie in de Rotterdamse haven, wordt duidelijk uit de excursies naar de eerste drijvende boerderij ter wereld, Floating Farm. Hier kan je zien hoe de boerderij de stad in is gebracht. Je krijgt ook de kans om het zuivel en kaas te proeven dat hier geproduceerd wordt. Of bezoek de Stadshaven Brouwerij. Daar leer je over het brouwen van bier in de stad en de ontwikkeling van een stadsdeel tot toekomstige hotspot. Op het RDM-terrein krijg je een rondleiding over het Innovation Dock. Diverse bedrijven laten hun vernieuwingen zien en leggen uit hoe deze tot stand zijn gekomen.

Kortom, de Rotterdamse haven is niet alleen een knooppunt van handel en logistiek, maar ook een broedplaats voor ideeën die de grenzen van het mogelijke verleggen. Met elke stap die je neemt, elke blik die je werpt en elke smaak die je proeft, wordt de toekomst tastbaar en opwindend. Dus waar wacht je nog op? Laat je meevoeren door de stroming van innovatie en ontdek de ongeëvenaarde mogelijkheden die de haven te bieden heeft.

Onderwerp: Maritiem

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×