Nieuws

Zepp.solutions krijgt financiële impuls van €3 miljoen voor groene groei

Het Rotterdamse zepp.solutions, een pionier in de Europese markt voor waterstofbrandstofcelsystemen, heeft een investering van €3 miljoen ontvangen. Dit kapitaal is afkomstig van het Energietransitiefonds Rotterdam en een invloedrijke particuliere investeerder uit de lokale tech-scene. Deze financiële injectie markeert de eerste externe investering voor zepp.solutions sinds de oprichting in 2017 en dient als springplank voor de opschaling van hun bedrijfsactiviteiten.

Investering ondersteunt ambitieuze groeiplannen

Deze nieuwe financiering zal zepp.solutions helpen om hun productiecapaciteit uit te breiden en te voldoen aan de groeiende vraag naar hun zero-emissie systemen. Jonas Brendelberger, medeoprichter van zepp.solutions, licht toe: “Deze eerste investering is een belangrijke mijlpaal voor ons team. Het versterkt onze positie in de tech-sector van Rotterdam en Delft en bevestigt het vertrouwen in onze visie.”

Het Energietransitiefonds Rotterdam, dat zich richt op het verminderen van de CO2-uitstoot in de regio, ziet deze investering als een strategische bijdrage aan de lokale klimaatdoelstellingen. Erik van der Zant, Hoofd Investeringen bij InnovationQuarter en interim fondsmanager van het fonds, benadrukt de synergie: “Zepp’s ambitie om bij te dragen aan een CO2-neutrale toekomst sluit naadloos aan bij onze missie.”

De investering krijgt ook steun van de lokale overheid. Wethouder Chantal Zeegers van Rotterdam verklaart: “Onze regio levert een significant deel van de Nederlandse CO2-uitstoot. Met hulp van innovatieve bedrijven als zepp.solutions werken we aan het terugdringen van deze uitstoot naar nul tegen 2050.”

Innovatie in waterstoftechnologie

Zepp.solutions specialiseert zich in het ontwikkelen van systemen die waterstofgas omzetten in elektriciteit, bedoeld voor zware toepassingen zoals vrachtwagens en scheepsvaart. Recentelijk hebben ze hun technologie succesvol geïntegreerd in diverse commerciële en industriële voertuigen, waaronder een innovatieve binnenvaartschip en diverse zware machines.

De geplande uitbreiding omvat de opzet van een nieuwe assemblagefabriek in Rotterdam, die naar verwachting jaarlijks 1000 systemen zal vervaardigen en ongeveer 100 nieuwe banen zal scheppen. Deze ontwikkeling wordt ondersteund door een recente subsidie van 2 miljoen euro van het Europese Just Transition Fund.

Onderwerp: Innovatie

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×