Nieuws
0

Zonnevolkstuintjes in Nijmegen

Indra Waardenburg

De gemeente Nijmegen stelt de daken van twee gemeentelijke panden ter beschikking voor zonnepanelen van particulieren. Van de ruim 1.500 aanvragen krijgen de panelen van 439 gegadigden een plekje op de daken.

In april startte gemeente Nijmegen als eerste gemeente in Nederland  met het pilotproject waarbij zij de daken van twee gemeentelijke panden (’t Hert in het Wllemskwartier en De Ster in Lent) aanboden aan Nijmegenaren, die om verschillende redenen niet in staat zijn zelf energie op te wekken.

Stichting Zonnepark Nederland plaatst deze maand de eerste zonnepanelen. Verder is de stichting verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van deze panelen. Om de opgewekte zonne-energie te verrekenen met de energierekening van de eigenaar, plaatst netbeheerder Liander slimme energiemeters bij de panelen.  

Vanwege grote belangstelling zijn alle mensen die buiten de boot vallen op een wachtlijst gezet. Of de proef bij succes wordt uitgebreid of zich zal verplaatsen naar andere gemeenten is tot dusver niet bekend.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×