Nieuws

INNAX en ingenieursbureau Halmos bundelen krachten voor een duurzame toekomst

Ingenieursbureau Halmos is per 1 juni onderdeel geworden van INNAX. Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven.

INNAX, een koploper op het gebied van gebouwverduurzaming, versterkt hiermee haar expertise op het gebied van installatieadvies en projectmanagement. Voor Halmos betekent de overname een verbreding van hun dienstenaanbod, waarmee zij kunnen bijdragen aan de integrale verduurzamingsoplossingen van INNAX. Beide partijen zijn zeer verheugd met deze strategische stap, die aanzienlijke voordelen biedt voor hun opdrachtgevers.

Samen het verschil maken in de energietransitie

“De energietransitie stelt de gebouwde omgeving voor grote uitdagingen. Daarin is samenwerken steeds belangrijker om de gestelde klimaatdoelen voor 2030 en 2050 te halen”, aldus Jörgen Waagenaar, algemeen directeur van INNAX. “INNAX en Halmos vullen elkaar goed aan in deze gezamenlijke opgave. We delen dezelfde missie en willen met innovatieve oplossingen het verschil maken.” De overname betekent voor INNAX ook een toename van de lokale slagkracht in de Randstad, een regio waar de verduurzamingsopgave groot is.

Willem Harteveld en Ron van der Plas, beide directeur-eigenaar van Halmos, zien de overname door INNAX als een mooie en logische zet voor hun bedrijf. “Het geeft nieuwe perspectieven en uitdagingen door onderdeel te worden van een groter geheel. Onze doelgroepen komen naadloos overeen en kunnen we in de toekomst nog beter bedienen. Halmos staat voor oplossingsgerichtheid en betrokkenheid, daarin zien wij veel overeenkomsten met de kernwaarden van INNAX,” aldus Harteveld.

Duurzame gebouwen voor iedereen

INNAX heeft als missie om duurzame gebouwen voor iedereen bereikbaar te maken. Als onafhankelijke partner biedt het bedrijf oplossingen voor elke stap in het verduurzamingsproces: van dataverzameling en -analyse tot financiering, realisatie en monitoring. INNAX is Paris Proof Partner van de Dutch Green Building Council en zet zich in voor een Paris Proof gebouwde omgeving in 2040. Met de overname van Halmos kan INNAX haar dienstenpakket verder uitbreiden en haar klanten nog beter ondersteunen in hun verduurzamingsambities.

Innovatieve technieken voor mensvriendelijke gebouwen

Halmos is een onafhankelijk adviesbureau dat zich richt op technische voorzieningen voor gebouwen. Het bureau streeft naar intelligente combinaties van technieken die leiden tot aangename en optimaal bruikbare omgevingen. Duurzaamheid, energiezuinigheid en mensvriendelijkheid staan hierbij centraal. “Techniek is altijd een middel en nooit het doel,” benadrukken de oprichters van Halmos. Door de krachten te bundelen met INNAX kunnen ze hun expertise nog beter inzetten voor het creëren van duurzame en toekomstbestendige gebouwen.

De samenwerking tussen INNAX en Halmos biedt veelbelovende vooruitzichten voor de toekomst van duurzame bouwprojecten in Nederland. Met hun gezamenlijke kennis en innovatieve aanpak willen ze een significante bijdrage leveren aan de energietransitie en de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Onderwerp: Bedrijfsvoering

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×