Nieuws

Noord-Hollandse machinebouwers creëren banen door onderlinge samenwerking

Tien machinebouwers uit Noord-Holland werkten de afgelopen jaren gezamenlijk aan tien innovatieprojecten. Deze samenwerking leidden tot een verwachte totale omzetgroei van 129 miljoen euro en 151 extra banen voor de komende vier jaar.

De samenwerking tussen de bedrijven werd opgezet met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en provincie Noord-Holland. Ook werkten zij samen met Hogeschool Inholland. Dit heeft geleid tot het TechValley Fieldlab dat onlangs is geopend waar machinebouwers samen met studenten, docenten en lectoren verder kunnen werken aan innovaties.  

“Samen innoveren is het fundament voor de toekomst”, zegt Jack Kistemaker van de HGG Group. “Samen bedoel ik in de breedste zin van het woord. Met multidisciplinaire partijen binnen én buiten het bedrijf. Zonder deze basis heb je geen voortbestaansrecht en word je ingehaald. Als bedrijf, als provincie en als land.”

De deelnemende bedrijven zijn door de samenwerking met Inholland meer in beeld gekomen bij jong talent. Ruim 360 (technische) studenten hebben tot nu toe gewerkt aan individuele of collectieve TechValley opdrachten. Meer dan 20 afstudeerders zijn inmiddels ook werkzaam bij het TechValley-bedrijf waar ze afstudeerden of stage liepen.

Onderwerp:
ArbeidsmarktOnderwijsTechniek

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×