Achtergrond

Reeks nieuwe funderingsinstallatieschepen voor offshore-windenergie.

Het Singaporese Cyan Renewables heeft Ulstein Design & Solutions BV gecontracteerd als ontwerper van een reeks nieuwe drijvende funderingsinstallatieschepen voor offshore-windenergie. Met een toenemend gebrek aan heavy lift installatieschepen zijn deze nieuwe funderingsinstallatieschepen nodig om de leemte op te vullen en Cyan in staat te stellen de offshore windindustrie te ondersteunen bij het realiseren van haar wereldwijde ambities.

 “Met hun sterke staat van dienst in het ontwerpen van heavy lift schepen en een goed begrip van de beperkingen en eisen van de markt, is Ulstein de aangewezen partner om onze nieuwe schepen te ontwerpen”, zegt Torgeir E. Ramstad, Cyan’s Managing Director FFIV Division. “Cyan Renewables wordt een toonaangevende wereldwijde leverancier van schepen voor offshore wind door samen te werken met ontwikkelaars en EPCI- en T&I-aannemers op basis van toekomstbestendige schepen in alle categorieën.” Edwin van Leeuwen, Managing Director bij Ulstein Design & Solutions BV zegt “Destijds voorspelden we een gebrek aan funderingsinstallatieschepen en aangezien de ontwikkelingen snel gaan, is onze R&D focus gericht op toekomstgerichte FIV-ontwerpen die passen bij de exponentiële groei van offshore wind.

De nieuwe installatieschepen zullen over voldoende dekruimte en kraancapaciteit beschikken om tegemoet te komen aan de ontwikkelingen op het gebied van funderingsontwerp, waaronder monopiles en jackets. Bovendien zullen ze ook een lage uitstoot hebben, dankzij een hybride energiesysteem dat bestaat uit dual-fuel motoren (methanol), walstroom en een energieopslagsysteem op batterijen.

“Onderdeel van ons R&D-werk was een nieuwe methode om tegelijkertijd de business case en het scheepsontwerp te ontwikkelen. Met deze Ulstein Blended Design-methode hebben we duizenden scheepsontwerpen onderzocht om de meest toekomstbestendige oplossingen te vinden”, zegt Ko Stroo, Product Manager/Lead Naval Architect bij Ulstein Design & Solutions BV. “Door te werken met meerdere toekomstige groeiscenario’s voor offshore wind, kunnen we Cyan ondersteunen bij het vinden van de optimale business case en scheepsontwerp.”

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×