Nieuws
0

Samenwerkende bedrijven winnen prijsvraag TTN!

Indra Waardenburg

Het samenwerkingsverband Schuuring, Leertouwer en Klein Poelhuis is de winnaar van de prijsvraag van Technologie Thuis Nu! (TTN!), waarbij ondernemers een concept ontwikkelden voor een klantgerichte domoticawoning. Zij wonnen hiermee een bedrag van 5.000 euro en krijgen de mogelijkheid om het concept uit te voeren in de mini-modelwoonwijk in Woerden.

Het project Technologie Thuis Nu!  van het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB) richt zich op technologische aanpassingen waardoor ouderen en andere zorgbehoevende mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Zes jaar geleden begon OTIB met dit project en sindsdien zijn er vier modelwoningen ingericht en werken zij momenteel in samenwerking met Alzheimer Nederland aan een vijfde woning gericht op mensen met dementie.

Door verschillende disciplines (werktuigbouwkunde, elektrotechniek e.d.) in het concept te betrekken gingen Schuuring, Leertouwer en Klein Poelhuis er met de winst vandoor en krijgen een van de woningen tot hun beschikking om dit volledige concept in uit te werken. Ook de overige voorstellen gaan niet verloren. OTIB heeft aangegeven delen van de voorstellen mee te nemen in het project.

Keuken aangepast aan rolstoelgebruiker in een van de domoticawoningen. (Copyright: OTIB)

Onderwerp:
BouwCiviele TechniekElektrotechniekMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×