Nieuws
0

TU Delft start met bouw Pulse

Mischa Brendel

De TU Delft is gestart met de bouw van het energieneutrale Pulse.

Dit onderwijsgebouw verrijst tussen de faculteiten 3mE en IO en moet onder meer anticiperen op de groeiende studentenpopulatie aan de technische universiteit.

Interactieve werkcolleges, videoconferenties en beschrijfbare muren: Pulse krijgt het allemaal. In totaal komen er volgens de TUD 1.020 onderwijsplekken en een horecagelegenheid in het gebouw. Ook krijgt Pulse 950 m2 aan zonnecellen op het dak, een wko in de bodem en driedubbel gelaagd glas, waardoor het een energieneutraal gebouw is geworden. Om deze eis, die er van begin af aan was, te kunnen realiseren, is prof.dr.ir. Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar climate design & sustainability aan de faculteit bouwkunde, betrokken geweest bij de ontwikkeling van het gebouw.

Het totale oppervlak van Pulse, waarvan de bouwwerkzaamheden volgend jaar voltooid moeten zijn, bedraagt 4.700 m2. Naast de eerdergenoemde onderwijsplekken komen er ook 160 zelfstudieplekken en acht vlakke zalen voor 60 tot 100 personen. De horecagelegenheid krijgt 200 zitplekken. Pulse is niet aan één faculteit verbonden: studenten en docenten van alle faculteiten kunnen hier aan de slag.

Een wens van de studenten was dat het gebouw langer open is, zodat er na het volgen van colleges en avondeten op het terras tot in de late uurtjes gestudeerd kan worden; de TUD heeft hieraan gehoor gegeven.

Naast twee verbindingen met 3ME en een verbinding met IO, sluit Pulse ook aan op het Learning Lab, een proeftuin voor docenten.

Onderwerp:
BouwCiviele TechniekEnergie

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×