Nieuws
0

Banen KVI-medewerkers toch veilig

Mischa Brendel

Het ziet er naar uit dat de werknemers bij het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI) van de Rijksuniversiteit Groningen toch niet hoeven te vrezen voor hun baan. Eerder waren de circa 120 KVI-medewerkers hun baan niet zeker nadat werd besloten het KVI op te doeken, een beslissing die leidde tot het vertrek van de toenmalige KVI-directeur prof.dr. Klaus Jungmann.

Het College van Bestuur van de RUG stemt nu echter in met een plan van de onlangs aangetreden interim-directeur van het KVI, prof.dr. Cees Sterks, dat voorziet in een reorganisatie waarbij waarschijnlijk alle werkgelegenheid behouden blijft. In het plan van Sterks gaan een deel van het wetenschappelijk personeel en het merendeel van de technici over in een nieuwe samenhangende eenheid: het Centre for Advanced Radiation Technology (CART), dat blijft gehuisvest in het huidige KVI-gebouw en in eerste instantie als zelfstandige dienst onder het CvB zal functioneren.

CART richt zich vooral op wetenschappelijk onderzoek met een sterke instrumentatiecomponent; de voorgestelde activiteiten van de nieuwe eenheid zullen te onderscheiden zijn in versnellerfysica en detectorontwikkeling, zo laat de universiteit weten.

Wetenschappelijk personeel dat niet bij CART wordt ingedeeld, zal waarschijnlijk terechtkomen bij de faculteit wiskunde en natuurwetenschappen. De faculteit onderzoekt hiertoe de mogelijkheid tot het vormen van een nieuw instituut op het gebied van astrofysica en subatomaire fysica.

De toekomst van het KVI werd onzeker nadat bekend werd dat er geen geld beschikbaar zou komen voor de financiering van de vervanging van de deeltjesversneller AGOR, die in de loop van 2014 zal sluiten.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×